De beste manier om wespen te verjagen

Als het seizoen weer is aangebroken om lekker in de tuin te kunnen zitten, kan dat moment snel worden verpest door de rondvliegende wespen die bij je komen buurten. Daar zit je natuurlijk helemaal niet te wachten. Het liefst pak je het probleem direct bij de kern aan en laat je dit doen door bijvoorbeeld ongediertebestrijding Amsterdam of andere bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd.. Dat is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld wanneer het nest niet op jouw terrein te vinden is. Er zijn gelukkig wel talloze mogelijkheden waarmee je deze dieren kunt verjagen. 

Zet een plantenspuit klaar

Een super effectieve tip is om een plantenspuit te vullen met water. Dat heeft vrijwel iedereen in huis waardoor je er meteen mee aan de slag kunt. Op het moment dat er wespen te voor schijn komen, spuit je direct met water waardoor de dieren denken dat het aan het regenen is wat ze doen besluiten om naar hun nest terug te keren. 

Gebruik een vliegenmepper

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een vliegenmepper. Het zijn vrij sterke dieren, dus na de klap wordt het aangeraden om ze nog even te pletten met je schoen zodat je zeker weet dat het later niet weer wegvliegt. Een elecktrische vliegenmepper kan ook, dan weet je zeker dat het in één keer lukt. Niet een heel diervriendelijke manier om wespen te verjagen, maar het werkt wel. 

Een waterzak ophangen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt. Zorg dat je een doorzichtige zak vult met water en hang het op een locatie waar de wespen zich elke keer bevinden. Het water zorgt voor schiteringen waardoor de wespen schrikken en voortaan twee keer nadenken of ze wel in de buurt willen komen. Handig toch?

Wespenspray kopen

Het is ook een mogelijkheid om speciale wespenspray aan te schaffen. Het is een kwestie van goed richten, spuiten en de wesp zal meteen worden gedood. Het kan zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt. Wat wel goed is om te weten, is dat je deze spray wel uit de buurt moet houden van kinderen. 

Maak gebruik van haarlak

Als je liever geen geld wilt uitgeven aan wespenspray kun je als alternatief kiezen voor haarlak. De vleugels zullen na het spuiten van haarlak aan elkaar vastplakken waardoor ze hun vlucht niet meer kunnen vervolgen. Ze zullen op de grond belanden waarna je ze vervolgens kunt doodtrappen.